Important

Norvegia si latura ei urata

Ca in toate cazurile unde se presupune ca ar fi vorba despre un abuz, cei responsabili de investigarea cazului sunt OBLIGATI sa faca CERCETARI inainte de  a se pronunta. Doar in situatiile unde dovezile sunt clare se pot lua masuri preventive pentru a proteja persoana abuzata.

RAPE IS RAPECa peste tot in lume, si in Norvegia se intampla mizerii. Tin sa mentionez acest lucru in mod special pentru cei care spun mereu, idolizand strainatatea, „vreau o tara ca in afara” sau „pentru mine statul nu face nimic asa ca mai bine plec” (de parca statul este un zeu undeva departe de vazul nostru, care iti face tie treaba n.m.)

Cazul familiei Bodnariu, o familie mixta, romano-norvegiana, nu este singurul de acest gen; statul norvegian a mai fost acuzat si de cetateni cehi si rusi ca sistemul norvegian de Protectie a Copilului, Barnevernet, are ca tinta luarea cu forta a copiilor emigrantilor.

Este de inteles ca atunci cand primesti informatii ca asupra unui om au loc abuzuri sa iei masuri; dar aceste masuri se iau in urma unor investigatii. Nu te duci si iei niste copii doar pentru ca ti s-a zis de la directorul unei scoli ca acestia fac parte dintr-o familie care pune un accent ridicat pe credinta. Nu cunosc detaliile cazului si nici nu stiu daca acesti copii sunt supusi unei credinte intr-un mod abuziv; personal nu tind spre religie si am opinii clare despre acestea; insa, din ce am citit, daca este adevarat, concluzionez ca nu este un abuz sa canti melodii religioase. In plus, autoritatile norvegiene nu au venit cu dovezi care sa sustina un abuz din partea parintilor.

Inteleg necesitatea implicarii autoritatilor in astfel de cazuri, indiferent de cine este victima; agresorul trebuie sa plateasca daca este cazul. Dar nu inteleg lipsa de profesionalism, rea-vointa si nu accept abuzul. Pentru mine este simplu: ti se spune ca se intampla ceva rau, investighezi; te duci sa vezi despre ce este vorba; vorbesti cu victima, soliciti un psiholog, discuti cu cei acuzati, aduni dovezi, marturii. Simplu. Trebuie doar sa vrei. In rest este ILEGAL.

e,

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s