Important

Si NESIMTIREA si PROSTIA si NEPASAREA UCID

Marti seara, in Piata Universitatii, a avut loc un protest prin care s-a cerut demisia primarului Sectorului 4, Piedone. Mii de oameni s-au adunat sa manifeste impotriva coruptiei din randul autoritatilor, pe care le vad responsabile pentru incidentul din clubul Colectiv, in urma caruia, 32 de oameni si-au pierdut viata si alte 140 de persoane au fost internate in spital.

Majoritatea celor prezenti au fost tineri si au venit cu pancarde pe care scria „Coruptia, indiferenta si lacomia ucid toata Romania”, „Politicieni, toti sunteti vinovati de masacrarea Romaniei”.

Acum, eu, ce pot spune? Imi sta pe limba:

  • unde erau tinerii acestia cand Guvernul Boc taia salarii si impozita pensii? Sa inteleg ca, daca nu sunt direct vizati, nu le pasa si nu se manifesta?
  • unde erau tinerii acestia in cazul Rarinca?
  • unde erau tinerii acestia cand primul ministru Ungureanu ii facea puturosi pe batranii inzapeziti?
  • unde erau tinerii acestia cand au vrut sa privatizeze SMURD? 90% din cei care au iesit atunci in strada erau oameni trecuti de 40 de ani.
  • unde erau tinerii acestia cand nu s-a respectat decizia de la referendum?
  • und ati fost in cazul incendiului de la maternitatea Giulesti? Sau guvernul de atunci nu era responsabil pentru inchiderea spitalelor si pentru „invitatea” medicilor sa plece in strainatate?

Starea vegetativa in care au stat pana acum oamenii acestia este rusinoasa. Unde ati fost pana acum? De ce trebuie sa moara cineva ca sa va pese?

Si inca ceva: multi din oamenii care se revolta acum sunt aceiasi cu cei care tac cand i se intampla altuia ceva rau pentru ca nu ii afecteaza pe ei; sunt aceiasi indivizi care spun ca „si asa nu se schimba nimic”, „eu nu ma duc la vot”; tot ei afirma ca orice se intampla rau in tara aceasta este din cauza „comunistilor”. Multi dintre ei se asteapta ca statul sa faca pentru ei totul, in conditiile in care capitalul strain detine mai mult de 80% din piata.

Sunt de acord ca tu, ca autoritate, nu te poti baza pe moralitatea si responsabilitatea uni individ, mai ales intr-o societate bolnava si diluata si, de aceea, cred ca ai o mare parte din vina; dar sa lasam ipocrizia la o parte si sa ne indreptam revolta catre toti aceia care, cu buna-stiinta, pun in pericol viata si integritatea altora. Sa ne asumam responsabilitatea. O parte din vina o avem cu totii pentru cum am modelat societatea, direct sau indirect.

Pe cand ne revoltam si impotriva nesimtitilor care pun in pericol viata altora? Cunosc putregaiul din sistem, insa revolta si actiunea ar trebui manifestate zilnic si ori de cate ori este nevoie; si impotriva tuturor abuzurilor, nedreptatilor si ilegalitatilor, nu numai cand se intampla drame. Daca administrativ si legislativ, poti face un anumit lucru, tu ca individ ai propria responsabilitate fata de ceilalti si fata de societate. Noi suntem cei care trebuie sa corectam, insa cei mai multi actioneaza doar atunci cand sunt direct vizati si, in rest, nu le pasa, sunt comozi, se cred mai buni.

Nepasarea, delasarea si egoismul impreuna cu imoralitatea, coruptia si nesimtirea celor din administratie, toate ne-au adus in situatia de fata. Sa ne asumam odata responsabilitatea. Ce avem in societate am construit, direct sau indirect, noi insine.

 
Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s