Important

Criza refugiatilor

1

Nu am contat niciodata cu adevarat pentru Uniunea Europeana. Intr-adevar, refugiatii nu pot fi lasati de izbeliste; trebuie sa dai dovada de intelegere si umanitate. Dar primirea lor nu o sa rezolve niciodata problema intrucat se trateaza efectele si nu cauza. Ceea ce se intampla in tarile de unde acesti oameni vin (printre care exista si multi indivizi cu un comportament agresiv) a fost ignorat si sustinut, intr-un fel sau altul, tocmai de statele care se considera democratii si care se vad indreptatite sa „solutioneze” problemele altor tari – insa numai atunci cand le convine. Sa nu fim naivi, rar se intampla ca cineva sa te ajute fara un interes.
 
20_1
In ceea ce priveste UE si nu numai, nu intotdeauna ceea ce voteaza majoritatea este si cea mai buna solutie. Trebuie tinut cont si de parerea statelor mai mici – doar si pe acest principiu s-a consolidat UE, nu? Si, uneori, nu poti sa implementezi aceleasi masuri pentru toti pentru ca nu toate statele au aceeasi structura, aceleasi capacitati, aceeasi economie s.a.m.d.
 
In plus, daca vrei sa te sinucizi, fa-o singur.
Criza refugiatilor o sa se contureze in lunile ce vor urma. Anul ce vine va modela Europa. In viitor, numarul atentatelor va creste. Si, in contextul cresterii riscurilor trasfrontaliere, controlul si preventia vor fi mai dificile. Iar sub boala puterii si a banilor, cat si sub influenta diluarii calitatii individului, cei care sunt in functii decizionale se vor arata din ce in ce mai putini interesati de fisa postului si mai mult de imbunatatirea calitatii propriei vieti.
Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s