Important

Bazaconii, bizarerii si fandoseli.

Dclaratie a Alinei Gorghiu, aseara la Sinteza Zilei: 

„Este bizar să fii premier în funcţie, să anunţi la începutul anului marea reformă de integritate în PSD, să anunţi schimbări la statut şi să anunţi că dacă vei fi vreodată urmărit penal îţi vei da demisia, iar astăzi, când eşti urmărit penal, să uiţi ce ai spus acum câteva luni şi să mergi pe o pantă pe care eu o consider periculoasă. Să încerci să spui că este un fel de dosar politic. Eu nu vorbesc de vinovăţia premierului. Exclud să intru pe această pantă, pentru că nu eu sunt competentă aici. Nu ştiu şi nici nu cred că e normal să ştiu eu. Dar mai ştiu un lucru. Că omul politic care câteva atribute pe care ar trebui să şi le conserve, dacă vrea să rămână în prim-planul politic – credibilitate, legitimitate, trebuie să adune încrederea publicului şi a partenerilor din intern, din afară. Mai ştiu că, pe statutul pe care îl are acum PNL, dacă Victor Ponta ar fi premier la PNL, Victor Ponta în această secundă şi-ar pierde funcţia. Pentru că aşa stipulează statutul. Dacă acum şapte ani, zece ani, trei ani, electoratul ar fi acceptat, în acest moment acest lucru nu mai este tolerat. Eu cred, în mod ferm, că nu mai există aceeaşi toleranţă sau înţelegerea electoratului pentru oameni care sunt suspectaţi de diverse fapte din codul penal.”

Sa facem o scurta analiza a textului:

1. din punct de vedere moral, este corect sa iti dai demisia daca esti urmarit1_1 penal; dar, din punct de vedere al caracterului impartial al justitiei, trebuie sa rezisti daca ceea ce se intampla este un abuz – ceea ce se intampla acum nu este justitie, ci o mascarada a unei institutii de forta care actioneaza la ordine venite pe doua filiere: cea americana si cea germana.

2. nu se „incearca” nimic, chiar se spune clar ca este un dosar politic; ce-ar fi ca dna. Gorghiu sa apere justitia, nu sa crediteze si sa sustina abuzurile. Daca nu era un dosar politic atunci cursul ar fi fost altfel: strangere dovezi, trimitere in judecata, judecata propriu-zisa, condamnare, demisie, ridicare imunitate si arestare. Bine ca vor arestare pe suspiciuni rezonabile si pe violatori ii cerceteaza in stare de libertate ca sa mai comita un viol pana la incarcerare;

3. Imi vorbeste mie despre credibilitate, legitimitate si incredere personajul acesta lipsit de moralitate? Daca tu ai aceleasi probleme nu ai dreptul sa ii arati cu degetul pe ceilalti:

A. CREDIBILITATE. Asupra Alinei Gorghiu planeaza suspiciuni de evaziune fiscala pe vremea cand cabinetul sau de avocatura avea contracte cu statul. Nu numai ca a dovedit ca este un avocat slab din punct de vedere profesional intrucat a pierdut cazul in care reprezenta AVAS, dar a primit si comision de consultatnta fara TVA. Deci cum se numeste asta? Penal, cumva?

B. LEGITIMITATE. Nu o mai ai de cand ai batut palma cu PDL. Noi am votat USL, nu PNL-PDL.

C. INCREDERE. Cum sa am inrcedere in cineva care se asociaza cu jegurile umane din PDL care au sustinut taierile de salarii, impozitarea pensiilor si inchiderea spitalelor?! Sa am incredere intr-un om care il gireaza pe Ungureanu care se lafaia pe banii statului cu vita cobe si spunea la altii sa stranga cureauna? Aici o sa tipe prostii zicand ca Romania a trecut prin criza cu acele „masuri”; pai, bai, prostule cretinoid, tu ai indurat ca era criza si ala a mancat specialitati; tu ai indurat de frig la Brasov si el s-a lafait la caldurica. Esti atat de prost si ipocrit ca nu iti vezi nici propriul tau interes si nu observi ca te scuipa in fata oamenii acestia si rad de tine vazand cat esti de fraier sa ii sustii. Nu mai bine te-ai interesa de semenii tai, de comunitatea in care traiesti, de societate, de tara? Ca politicienii, indiferent de apartenenta lor politica, au ei grija de ei. Esti prea prost sa ezi si calitatile si defectele; le vezi doar pe unele pentru ca esti indoctrinat si scolile inalte si toata pregatirea ta selecta nu te ajuta de loc.

Si cum sa am incredere intr-un personaj care este incapabil sa recunoasca masuri bune luate de guvern doar pentru ca sunt luate de adversari politici?!

Gorghiu, inainte sa judeci pe altul mai bine uitat-te la tine. Si mai lasa vrajeala si minciuna. Fii tu altfel si da tu un exemplu, ca din gura dau multi, dar cand vine vorba sa aiba coloana vertebrala, toti se apleaca si pupa dosuri in tara si afara.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s