Important

Eu nu demit, eu revoc.

Pentru Presedintele Iohannis care nu stie semnificatia celor doua cuvinte si care se cramponeaza de sensul lor si nu de faptul ca un cetatean a stat sase luni in inchisoare fara sa fi comis fapta pentru care a fost condamnat; si aceasta o spune o instanta de judecata – definitiv!


Conform DEX:

– a demite: A scoate pe cineva dintr-o demnitate, dintr-o funcție etc.; a destitui, a concedia;

– a revoca: a destitui dintr-o funcție publică, în baza unui drept legal; A înlătura din funcție; a destitui.


C.Filip
C.Filip

Este inca o dovada ca Iohannis nu era pregatit pentru o asemenea functie. Mai grav este ca gireaza abuzurile justitiei. Si aceasta il face complice!

„Referitor la solicitarea de înlăturare din funcție a președintelui Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie și a procurorului-șef al Direcției Naționale Anticorupție, precizez că Președintele României nu dispune de asemenea competențe constituționale sau legale. În plus, Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și al procurorilor nu prevede instituția demiterii, ci pe cea a revocării, ca modalitate juridică de încetare a unei funcții de conducere exercitate de un judecător sau de un procuror înainte de termenul pentru care a fost numit. Măsura revocării nu poate fi luată de către Președintele României. Aplicarea acestei sancțiuni se poate face numai după parcurgerea unei proceduri ale cărei etape sunt prevăzute de Legea nr. 303/2004”.

Din contra, articolele 53 si 54 din legea 303 / 2004 privind raspunderea magistratilor spun clar ce poate face Presedintele in aceasta privinta:

art 53

(6) Revocarea din funcţie a preşedintelui, a vicepreşedintelui sau a preşedinţilor de secţii ai Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie se face de către Preşedintele României la propunerea Consiliului Superior al Magistraturii, care se poate sesiza din oficiu, la cererea unei treimi din numărul membrilor sau la cererea adunării generale a instanţei, pentru motivele prevăzute la art. 51 alin. (2) care se aplică în mod corespunzător.

art 54

(4) Revocarea procurorilor din funcţiile de conducere prevăzute la alin. (1) se face de către Preşedintele României, la propunerea ministrului justiţiei care se poate sesiza din oficiu, la cererea adunării generale sau, după caz, a procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie ori a procurorului general al Parchetului Naţional Anticorupţie, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii, pentru motivele prevăzute la art. 51 alin. (2) care se aplică în mod corespunzător.

C.Filip
C.Filip

Trebuie doar sa cunosti legea, sa te interesezi, sa iti pese si sa iti faci treaba. Treaba ta este sa muncesti in folosul cetateanului. Daca una din institutile statului comite abuzuri asupra unui cetatean, ca Presedinte al tarii, ai obligatia sa reactionezi. In cazul acesta, ai instrumentele necesare sa amendezi si sa corectezi situatia. Nu iti mai trebuie nicio „propunere” de la nimeni.

„Lucrul bine facut” – bine facut pentru cine?

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s