Important

Consiliul Concurentei tine cu strainii

Pe site-ul oficial al Consiliului Concurentei, mai exact pe pagina „Despre noi”, apar urmatoarele fraze:

„Consiliul Concurentei, organism autonom, administreaza si pune in aplicare

C.Filip
C.Filip

Legea concurentei (nr. 21/1996), care are drept scop protectia, mentinerea si stimularea concurentei si a unui mediu concurential normal, in vederea promovarii intereselor consumatorilor”. consumatorii sunt cetatenii Romaniei, interesele lor trebuie protejate cu prioritate.

„În calitatea sa de autoritate naţională în domeniul concurenţei, instituţia pune în aplicare şi asigură respectarea prevederilor naţionale, dar şi a celor comunitare de concurenţă”. conform DEX, concurenta este „(În orânduirea capitalistă) Negustor sau producător care luptă să depășească în câștig pe rivali”. Asadar, se incearca eliminarea unui monopol pentru a asigura un mediu economic sanatos. 

„Consiliului Concurenţei îi revine şi rolul de a reprezenta România în relaţiile cu organizaţiile şi instituţiile internaţionale de profil”. – Consiliul Concurentei trebuie sa tina cu Guvernul Romaniei atunci cand se impune; cazul Codului Silvic este unul dintre acele momente, intrucat compania austriaca, Holzindustrie Schweighofer, detine monopolul iar alti actori comerciali sunt dezavantajati. 

Faptul ca aceasta autoritate autonoma se consulta cu Comisia Europeana asupra Proiectului Legii de Modificare a Codului Silvic, arata ca in institutiile romanesti exista sustinatori ai intereselor straine. Urmatoarea formulare din comunicatul de presa (CONSILIUL CONCURENTEI SE CONSULTĂ CU COMISIA EUROPEANĂ ASUPRA PROIECTULUI LEGII DE MODIFICARE A CODULUI SILVIC, 29.04.2015) lasa de dorit:

  • <“Având în vedere că a fost trimisă spre promulgare o formă a legii ce contine prevederi care pot încălca legislația comunitară în domeniul concurentei, inclusiv al ajutorului de stat, conform atribuțiilor noastre, am transmis Președintelui României o informare, atragând atentia asupra acestui aspect”, a mai declarat președintele Consiliului Concurenței> – cum adica, „pot incalca”? Ori incalca, ori nu si mai exact, care legi le incalca?

„Astfel, misiunea autorităţii române de concurenţă poate fi definită sintetic ca fiind aceea de a proteja şi de a stimula concurenţa pe piaţa românească în vederea dezvoltării unui mediu concurenţial normal, pentru ca, în final, să se asigure o promovare cât mai bună a intereselor consumatorilor”. consumatorii sunt romanii; daca mentinerea pragului de 30% ajuta la conservarea padurilor, necesare sanatatii, atunci nu exista o problema economica. Defrisarile masive si necontrolate, pot duce in timp la afectarea economiei unei tari’ iar Consiliul este obligat sa gandeasca si pe termen mediu si lung. Sa mai lasam deoparte interesele strainilor si sa le asezam pe cele ale romanilor pe planul intai.

„Consiliul Concurentei, organism autonom, administreaza si pune in aplicare Legea concurentei (nr. 21/1996), care are drept scop protectia, mentinerea si stimularea concurentei si a unui mediu concurential normal, in vederea promovarii intereselor consumatorilor”. din nou „interesele consumatorilor”; consumatorii sunt cetatenii romani, nu firma austriaca.

Dar se pare ca si Consiliul Concurentei, precum si Administratia Prezidentiala stau cu capul plecat. Este timpul sa actionam!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s