Important

Discursul lui Iohannis – 100 de zile de mandat

La o prima analiza succinta, discursul presedintelui Iohannis a fost unul simplist, banal si teoretic. Cine i l-a scris a avut o zi proasta sau nu se pricepe la a compune un text cu introducere, cuprins si incheiere. De recitarea lui nu mai vorbesc. Raspunsurile la intrebari au fost insa bunicele; pe unele le-a evitat, la altele a vorbit la general. Intrebarile unor jurnalisti au fost de-a dreptul penibile.

100 zile mandat

Presedintele Romaniei inca face confuzii grave (la fel si unii jurnalisti, de altfel slab pregatiti) referitor la justitie: Parlamentul nu a blocat justitia intrucat justitia nu inseamna DNA, nu inseamna procurori. Justitia este facuta de judecatori; procurorii aduna dovezi.

Si tot o tine cu guvernul sau; eu nu vreau un guvern care sa faca ceea ce zice el si sa nu ii spuna niciodata <nu>; l-am avut cu Basescu-Boc si am vazut ceea ce a produs. Eu vreau un guvern al meu, al tau, al nostru, al vostru, al Romaniei. Si vreau un presedinte care sa nu se planga…mai ales de casa.

Cataloghez interesanta afirmatia lui Iohannis prin care ne asigura ca procesul „urat” al cercetarilor-arestarilor „va continua” si este necesar pentru ceea ce va urma. De unde stie el? Si ce ne vor pregati cei din spatele lui Iohannis? De urmarit.

Nu stiu cine s-a plans ca Presedintele face prea multe vizite externe, insa nu prea cred ca cineva intreg la minte a zis aceasta. traiesc cu impresia ca trebuia sa i se umple discursul cu ceva.

Remarc ipocrizia presedintelui vorbind despre integritatea politicienilor din Parlament asupra carora planeaza suspiciuni penale; mai bine si-ar aminti de casele sale si de actele dovedite false in instanta.

Cum ramane cu imunitatea presedintelui? Cand o clarifica si cand renunta la ea?

Poate fac si efortul de a analiza in amanunt discursul lui Iohannis, dar nu stiu daca se merita atata timp cat nu el este cel care conduce Romania; pe principiul, ai grija la papusar, nu la papusa.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s