Important

Iohannis: DNA = justitia

Foarte buna explicatia oferta de Radu Tudor pe blogul personal http://radu-tudor.ro/iohannis-dna-egal-puterea-judecatoreasca/ .
DNA & JUSTITIA
De altfel, trebuie doar sa fii logic si sa nu sari de cur in sus aparand pe unul sau pe altul – deci sa fii obiectiv – ca sa vezi ca si Iohannis confunda, nu stie sau nu vrea sa stie ce inseamna justitia si ca ea nu este si nu poate sa fie blocata de un act democratic precum votul in Parlament.
 
DNA-ul (care nu reprezinta justitia intr-o tara), sa adune probe, sa faca dosarele ca lumea, pe bune si cand trebuie, sa trimita in judecata inculpatii, iar justitia (instantele de judecata) sa dea verdicte. Arestarea nu trebuie sa fie o practica la scara generala, ea trebuie sa se faca in baza unor motivatii clare si justificate.
 
Degeaba, il arestezi preventiv (pe inculpat) si nu ai probe – asta este abuz. Daca tu il arestezi si pe urma el pleaca si te mai si da in judecata si castiga, esti bun de plata…mai exact, suntem buni de plata, ca tot noi platim greselile unor procurori slab pregatiti, rau intetionati si/sau prosti. Acelasi lucru este valabil pentru toti, si de-o parte si de alta.
 
Iar daca Iohannis nu poate sa faca diferenta intre DNA si puterea judecatoreasca, ma intreb cum poate el aborda subiecte delicate in care este implicata sau ar trebuie sa se implice si Romania? 
Si, totodata, de ce odata face afirmatii pertinente si a doua oara isi da cu stangul in dreptul? Deficiente de ratiune? Neprofesionalism? Incapacitate? Neinstruire?
Vom vedea intre-un an si jumatate.
Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s