Important

AEP si nu MAE!

In cazul in care nu stiati ca Autoritatea Electorala Permanenta (AEP) se ocupa de organizarea alegerilor electorale, va subliniez cateva alineate din HOTĂRÂREA Nr. 2 din 19 martie 2007 privind aprobarea Regulamentului de organizare si functionare a Autoritatii Electorale Permanente:

CAP.1, ART.2:

  • (1) Autoritatea are misiunea de a asigura organizarea şi desfăşurarea alegerilor şi a referendumurilor, precum şi finanţarea partidelor politice, cu respectarea Constituţiei, a legii şi a standardelor internaţionale în materie.
  • (2) Pentru îndeplinirea misiunii prevăzute la alin. (1), Autoritatea exercită următoarele funcţii: c) de management, prin care se asigură organizarea şi coordonarea activităţilor şi resurselor necesare pentru derularea proceselor electorale;

CAP.1, ART.4:

  • (1) Pentru îndeplinirea atribuţiilor ce-i revin potrivit legii, Autoritatea are un aparat propriu, care este organizat în compartimente de specialitate.
  • (2) Prin aparatul propriu, Autoritatea asigură la nivel central îndeplinirea următoarelor atribuţii principale: d) organizarea şi coordonarea activităţilor şi resurselor necesare pentru derularea proceselor electorale;

Asadar nu Ministerul Afacerilor Externe (MAE) este direct responsabil pentru proasta organizare a alegerilor prezidentiale din strainatate, ci AEP.

HOTĂRÂREA Nr. 2 din 19 martie 2007 privind aprobarea Regulamentului de organizare si functionare a Autoritatii Electorale Permanente o gasiti pe site-ul oficial al institutiei: http://www.roaep.ro/prezentare/organizare-si-functionare/.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s