Important

Firul logic in cazul mortii lui Ionut

Adevarul este ca vinovatii sunt oamenii, nu animalele. Vinovatii se arata a fi parintii care si-au lasat copiii in grija unei bunici cu probleme de deplasare, bunica – o femeie care a stat nepasatoare timp de o ora fara sa stie unde sunt cei doi copii (la varsta lor sunt un argint viu si orice parinte iti va sune ca trebuie in continuu supravegheati; de altfel, nici nu trebuie sa ai copii pentru a-ti da seama ca cei mici trebuie non-stop supravegheati) si proprietarul terenului pentru ca nu si-a ingradit corespunzator proprietatea (cainii nu trebuiau supravegheati pe un teren privat, ci terenul trebuia ingradit conform legii in vigoare). Deci, 4 persoane.

Daca ar fi fost vorba despre un atac al vreunui caine pe domeniu public, animal fara stapan, atunci ar fi fost de vina si autoritatile locale pentru ca fura banii destinati adunarii, sterilizarii si intretinerii cainilor maidanezi (solutie civilizata) si populatia, pentru ca se razbuna pe caini si nu pe cei care le folosesc gresit banii. Este solutia prostului, sa tratezi efectele si nu cauza. Si este valabil tuturor problemelor: de la cainii comunitari, curatenia strazilor, indemnizatia pentru copii la pedofilie, hotie, crima, trafic de fiinte.

Ciudat cum cei mai multi care striga impotriva cainilor (o absurditate intrucat nu animalul este de vina, ci tot omul) se rusineaza cand vine vorba despre pedofili, violatori si criminali. Pare ca nu ii deranjeaza acesti infractori.

IN ATENTIA CELOR CARE URASC ANIMALELE: Nu sunt de acord ca in orase sa existe animale fara stapan libere pe strada. Sunt, insa, in favoarea unei solutii civilizare si nu am nevoie de comparatia cu alte masuri luate de alte state pentru a gandi singura si a ma comporta uman – este o chestiune de educatie, autoeducatie si umanitate pana la urma.

 

C.Filip

 

 

P.S. Acest text este un raspuns la stirea http://observator.tv/social/lumanari-jucarii-i-mesaje-pentru-ionu-copilul-ucis-de-caini-134069.html?fb_comment_id=fbc_686296061459521_686387994783661_686387994783661#f2040c9e68

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s