Important

Atanasiu spune „Nu” alegerilor prezidentiale

Profesorul Atanasiu nu doreste momentan sa participe la alegerile prezidentiale de anul acesta. Motivul? In acest moment, Romania nu se poate bucura de un candidat care sa nu fie „blocat” in propriul sau partid si care sa ramana complet obiectiv cand vine vorba despre deciziile la nivel inalt.Neputand influenta scena politica, o candidatura la Presedintie este inutila, pare sa spuna prof. Atanasiu.

DSC_0098

Venit la emisiunea „Punctul de Intalnire”, moderata de Radu Tudor, prof. Atanasiu a dat dovada de modestie, clasa si prestanta.

In opinia sa, un presedinte trebuie sa poata interveni corespunzator in problemele care necesita atentia sa, sa aiba coloana vertebrala, verticalitate si sa dea dovada de patriotism si responsabilitate. Iar pentru aceasta, trebuie sa aiba capacitatea de a reprezenta cu adevarat poporul si de a conlucra cu clasa politica nu de a i se subjuga sau de a o subjuga, asa cum a facut-o Traian Basescu. Prof. Atanasiu a mai afirmat ca regimul Basescu a facut mult mai mult rau decat taierea salariilor cu 25% si recalcularea pensiilor militare. El a atins „fibra nationala”, a ros din fundamentul unei tari cu potential, o natiune care dintr-una optimista, a devenit profund trista si a carei cetateni au ajuns sa isi doreasca sa plece peste hotare; regimul Basescu a condus la un proces de „imigratie” fara precedent, proces care a jenat si Europa, o Europa cu grave deficite de democratie (n.m.).DSC_0092

Una dintre cele mai importante afirmatii facute de acesta a fost, de fapt, o caracterizare a situatiei politice de la cel mai inalt nivel din 1990 si pana astazi: „Ion Iliescu era prea pregatit, Emil Constantinescu nu era pregatit si Traian Basescu era pregatit pentru altceva”.  Interesant este sa aflam cat de pregatit va fi urmatorul presedinte al Romaniei.

Despre situatia politica generata de ruptura USL, prof. Atanasiu are o parare clara: PNL a gresit, PSD a gresit, Basescu a profitat. De fapt, acesta este si motivul pentru care omul politic Alexandru Atanasiu s-a retras in umbra: nu se vrea a se lupta impotriva sistemului instaurat de Basescu; cu adevarat, USL a pierdut lupta cu Basescu, insa presedintele ilegitim a creat un sistem cronic, plin de oameni needucati, nepreformanti, neprofesionisti care s-au inradacinat in intreg aparatul de stat. Nu sunt exemple de urmat iar nulitatile sunt considerate valori si sunt recompensate. O problema parazitara intalnita si in sistemul de invatamant despre care prof. Atanasiu a afirmat ca are grave probleme.

DSC_0102

Aici a legat si problema maghiara: este bine ca ungurii au posibilitatea de a invata in limba materna, de a-si pastra cultura; este gresita oferirea de drepturi in plus. Iar daca celui caruia ii ceri lasa de la el tot timpul, atunci pretentiile vor creste.

Romania este singura tara din Uniunea Europeana care are reprezentate toate minoritatile in Parlament. Asadar, nu se poate vorbi despre discriminare, mai ales in conditiile in care UDMR este o formatiune etnica si are drepturile unui partid politic. Indiferenta dovedita de autoritatile romane si instigarea mebrilor UDMR catre acte impotriva statului roman duc la instabilitate si scad sansele Romaniei de a fi un actor important regional. Cu alte cuvinte, niciun partid nu vrea sa treaca peste orgolii si sa faca ceva pentru tara.

Romania nu are si nu ofera o perspectiva, nu se stie ce va fi si cum iar societatea romaneasca se dilueaza in timp.

Intrebarea poate ca nu este cine va fi presedintele Romaniei, ci cum va fi acesta? Va fi recreat modelul prezidential? Va fi in sfarsit un presedinte sau doar o alta figura care va ocupa aceasta functie?

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s