Important

Povestea Oanei Stancu si cat este de scarboasa societatea

DSC_0081Multi dintre voi au auzit aseara, la Sinteza Zilei, povestea bolii cu care se confrunta Oana Stancu: lupta pe care o duce, greutatile cu care s-a confruntat, surprizele placute care au intarit-o, suportul de care a avut parte, vointa si indarjirea de a lupta. Toate acestea spuse pe scurt, fara a pretinde compatimire.

Nu voi vorbi despre aceasta, insa doua aspecte mi s-au parut extrem de importante. Primul, faptul ca amentionat ca a stat in semi-coma (un fel de stare vegetativa) 31 de ore, iar medicii nu au aflat cauza. Stiu ca o sa sariti sa spuneti ca si eu caut explicatia teoriei conspirative, insa faptul ca un alt fost ministru s-a aflat in aceeasi situatie si ca si alte persoane din sistemul informativ si nu numai au avut „accidente” ciudate, ma indreptateste sa cred ca nu a fost un simplu efect al unei boli sau afectiuni nedescoperite.

Al doilea lucru, sa ii doresti cuiva raul doar pentru ca face investigatii despre activitatile dubioase, ilicite si periculoase ale pre-iubitului tau om politic, da dovada de lipsa de caracter, de rea-vointa, de prostie si incultura. As fi inteles sa ai o astfel de atitudine fata de un om care ti-a facut rau sau care ti-a ranit familia, a cauzat morti, a violat, a ucis, a traficat, a furat. Insa aici nu este cazul. Tu, cel care faci astfel de afirmatii cum ca iti doresti ca Oana Stancu sa aiba cancer, sau sa aiba un accident si sa moara, daca te plictisesti, iti sugerez cateva sedinte intr-o incapere alba, capitonata.

DSC_0077Nu iau apararea nimanui aici, dar pana la proba contrarie, jurnalistul Oana Stancu ramane un om cu verticalitate care dat dovada de profesionalism si iscusinta in investigatiile relizate. Nu este de mirare ca amenintarile la adresa ei sunt serioase; din interiorul UNPR-ului, stiu ca este unul dintre cei mai detestati si incomozi jurnalisti ai prezentului.

Intrebarea care se pune: cat de bolnava este societatea in care vietuim?

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s