Important

Iar nu sunt bani pentru sanatate?

USL ar face bine sa lase joaca si sa faca treaba promisa. Cand aud ca iar nu sunt bani pentru sanatate, ma trec frisoanele. De ce trebuie 1200 de oameni sa stea pe lista de asteptare ca sa primeasca tratament pentru cancer? Ce daca este scump? Nu au cotizat la CNAS si la stat? Persoanele acestea nu au timp, iar acesta are o importanta vitala. O amanare a tratamentului inseamna mai putine luni de viata. Mi-ar placea ca toti cei care ne fura si stau acolo confortabil in fruntea institutilor statului aparand democratia si luand decizii in numele stabilitatii, sa ramana brusc fara bani si sa ii trosneasca pe ei si pe ai lor o forma sau alta de cancer, de preferabil in stadiul III sau IV ca sa simta si ei presiunea unei morti care sufla mereu in ceafa.

Chiar nu se gasesc 15 milioane de lei ca acesti oameni sa nu mai astepte? Sa ia de la cei care fura sau de la ambasadorii americani, ca tot isi fac ei griji pentru noi si se baga in treurile noastre (trist ca ii lasam, dupa ’89 , in 20 d eani am fi putut fi cel mai important actor regional; astazi suntem doar o colonie trista si saraca). Dar poate ne da Base banii inapoi, aia pe care ni i-a luat din vanzari anterioare, vandalizarea Bancorex, tranzactii imobiliare si nu numai care se afla sub semnul intrebarii, darea pe de-a moaca a flotei sau chiar din salariul lui micut.

Mda, lipsa asta de bani de pretutindeni ma face sa ma intreb in buzunarele si conturile cui se duc leutii nostrii. Bine ca inca nu ni se spune ca bolnavii sunt vinovati ca sunt … ce sa vezi … bolnavi.

Intr-o nota serioasa, exista cateva segmente importante ca o tara sa se dezvolte si sa capate putere regionala: educatia, sanatatea, armata, transporturile si energia. Acestea duc la dezvoltarea economica si sociala care ajuta diplomatia si politicul sa  faca miscarile necesare pe tabla de sah internationala care sa creasca influenta si, implicit, dezvoltarea propriei tari.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s