Important

De ce nu, de ce da.

Ministrul Justitie, Mona Pivniceru a confimat ieri seara (12/3/2013) ca plecarea la Curtea Constitutionala este o optiune valabila, mai ales in contextul in care aceasta reprezinta punctul de sus al carierei sale de judecator. La insistentele moderatorului emisiunii „Sinteza Zilei”, Mihai Gadea, ministrul Justitiei a declarat ca existe mai multi factori combinati care ar putea-o determina sa ramana in administratie, desi Mona Pivniceru a afirmat ca administratia din Justitie este complexa si nu reprezinta punctul ei forte. Ministrul a asubliniat acest lucru si prin afirmatia „eu nu sunt un politician”. Desi a pus bazele unor masuri stabile ce se vor implementa in viitorul apropiat, Mona Pivniceru spune ca mai sunt destule batalii de dus atat pe plan intern, cat si extern, mai ales in ceea ce priveste comunicarea cu entitatile europene, rpintre care si comisarul pe justitie, Viviane Reading.

Asadar, bucuria de a avea un om calificat si competent la capul Ministerului de Justitie este pe cale de a se sfarsi. Insa aceasta nu trebuie sa reprezinte un lucru negativ; depinde din ce punct de vedere privesti: al cetateanului, al politicianului, al analistului politic.

De ce sa nu plece la CCR? Pentru ca este nevoie de un om pregatit si consecvent la Ministerul Justitiei; pentru ca Mona Pivniceru a demostrat ca nu calca pe propriile principii nici macar atunci cand este sub presiune (atacurile lui Basescu la adresa sa); pentru ca, intr-un timp destul de scurt, a reusit sa faca treaba la minister, ne-a reprezentat interesele la Bruxelles (amintesc fermitatea in fata comisarului european pe justitie si drepturi fundamentale, privinf raportul MCV).

De ce sa plece la CCR? Pentru ca un judecator, independent este bine venit mai ales daca este  de partea cetateanului, despre care insusi Mona Pivniceru afirma intr-o sedinta CSM prezidata de Traian Basescu, ca, alaturi de „republica”, cetateanul reprezinta un element din care se constituie statul de drept pe baza legilor si a institutiilor democratice (aspecte cu care Basescu se descurca foarte greu dupa cum a declarat-o insusi el intr-un interviu). Si pentru ca ar putea asigura din punct de vedere politic un vot important in CCR.

Ramane de vazut ce mutari pe tabla de sah se vor face.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s