Important

Subiectul nr.2/2013: Sanatatea

Este bine ca sanatatea este iarasi in discutie; sistemul medical are foarte multe lacune, iar partile sale bune fac cu greu fata unui colaps total. Se pune in lumina reflectoarelor intrebarea daca medicii sa mai poata lucra si la stat si in mediul privat. Legal, o astfel de ingradire nu este posibila in capitalism. In plus, ar duce la migrarea a medicilor in sistemul privat datorita salariilor mai bune.

Pe de alta parte, nici libertatea „necontrolata” in ceea ce priveste serviciul oferit de medic la stat nu aduce beneficii. Grabiti sa scape de spitalele private pline de bolnavi saraci sau mai putin saraci, doctorii fug repede la cele private, micsorand tura pe care o au in spitalul de stat. Nu mai vorbesc de faptul ca intarzie, ca unii te trateaza urat chiar daca le dai bani, altii se simt jigniti daca pui intrebari sau le dai sugestii si, cei mai nesimtiti, spun ca nu ai nimic si te trimit acasa. Iar aceasta se mai intampla si in mediul privat, nu sunt acolo caini cu covrigi in coada.

La acestea se mai adauga si lipsa medicamentelor, a aparaturii, managementul prost, subfinantarea, lipa de personal, lipsa de interes (nu este o generalitate), micile sau marile afaceri personale si multe altele.

Cat despre faptul sa lucreze numai la stat sau la privat, cred ca o solutie la mijloc este mult mai potrivita. Salut decizia Ministrului sanatatii de a se dezbate pe tema sistemului medical romanesc. Astept solutii implementate, rapide si eficiente.

Voi ce experiente ati trait in sistemul medical din Romania, fie el privat sau de stat?

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s