Important

Subiectul nr.1/2013: Justitia

Daca un lucru este cert este acela ca unul din marile subiecte ale anului 2013, pe plan intern, va fi justitia.  Batalia incepe pe CSM si va continua cu ministrul Justitiei. Sunt de asteptat lovituri sub centura, injurii, acuze, manipulari, perdele de fum, capitulari, „stimulari” financiare sau nu, tradari si, bineinteles, dosare.

Trebuie precizat faptul ca CSM si procuratura raman instrumente puternice de actiune politica, manevrate de Traian Basescu si compania sa. Cel care tipa ca i se ia poporului justitia pentru a-l scapa pe Nastase, tine cu dintii de ea ca sa nu ajunga la el in ograda. Poate se tem „prietenii” basescieni ca ajunge justitia, asa stirba cum este ea, si pe la ei, prin Romania sau pe la Monaco.

Ce face opozitia? Nimic consistent, sustinut si agresiv. Este cazul unei astfel de atitudini? Poate ca nu este momentul unui astfel de comportament; lipsesc elemente prezente in spatele cortinei, insa o comunicare eficienta trebuie sa existe.

Ce ar trebui facut? O epurare, o curatire  a puroiului. Stiti cum face apa oxigenata pe piele? Aceeasi reactie ar trebui sa existe si in societatea romaneasca, in modul ei de organizare si functionare; foarte greu spre imposibil, cel putin pe termen scurt si mediu, in conditiile in care tara aceasta ne apartine pe mai putin de jumatate, iar jocurile le fac marile puteri – asa cum se intampla peste tot unde li se permite, din variate motive si din vechi timpuri, inca de acum cinci milenii, de la constituirea omenirii in „grupuri” cu acceeasi identitate.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s