Important

8 metode de furt electoral

Nr.1: „Camasa albastra”: alegatorul platit intra in sectia de votare si sustine ca nu este apt sa voteze singur. In consecinta are nevoie de un insotitor care va intra cu el in cabina de vot si care se va asigura ca buletinul de vot este stampilat conform intelegerii.

Nr.2: „Maradona”: in momentele de neatentie, la numararea voturilor, un reprezentant al unui partid muta un anumit numar de buletine de vot dintr-un teanc in altul.

Nr.3 :”Capsunarilor”: anumite persoane cu drept de vot vor vota in numele celor care sunt plecati la munca in strainatate.

Nr.4: „Fifty-Fifty”: se refera la intelegerea dintre reprezentantii din sectiile de votare, prin care, la finalul zilei, buletinele nefolosite sunt introduse in urna.

Nr.5: „Stampila cu elastic”: un observator sau un reprezentant isi leaga de incheietura mainii un elastic cu o stampila contrafacuta pe care o utilizeaza la sabotarea contracandidatului prin anularea buletinelor de vot, punand mai multe stampile pe acestea.

Nr.6: „Suveica”: langa sectia de votare, un „organizator” inmaneaza buletine de vot deja stampilate pe care le da alegatorilor, care le introduc in urna de vot si revin cu buletinele primite acolo pe care iau o anumita suma de bani.

Nr.7: „Biblia”: metoda practicata in mediul rural unde alegatorii, in general oameni batrani, sunt pusi sa jure pe biblie ca o sa voteze cu un anume candidat si primesc o suma modica de bani(cica functioneaza).

Nr.8: „Votarea proportionala”: la sfarsitul zilei, daca sunt multe buletine de vot nefolosite, reprezentantii partidelor le impart intre ei si le introduc in urna; se practica in sectiile de votare fara observatori.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s