Important

Cu dedicatie pentru Basescu

Basescule, daca nu vezi bine, schimbati ochelarii. Uite un extras din Constitutia Romaniei care iti contrazic declaratia de astazi, pe care ai omis sa le mentionezi. sau poate nu ti-au convenit:

art.102 (1) Guvernul, potrivit programului sau de guvernare acceptat de Parlament, asigura realizarea politicii interne si externe a tarii si exercita conducerea generala a administratiei publice.

Cat despre Bruxelles:

Consiliul European este o instituție a Uniunii Europene. Este format din liderii de stat sau guvern a statelor membre ale Uniunii, Presedintele Comisiei Europene și din Presedintele Consiliului European. Consiliul Uniunii Europene este un organism parte a legislativului Uniunii Europene (UE) reprezentând guvernele statelor membre.

Iar Tratatul de la Lisabona:

art7, alin.c la alineatul (2), cuvintele „Consiliul, reunit la nivel de şefi de stat sau de guvern, hotărând în unanimitate …” se înlocuiesc cu „Consiliul European, hotărând în unanimitate…”, iar cuvintele „… guvernul acelui stat membru …” se înlocuiesc cu „… acel stat membru …”;

art.9B (2) Consiliul European este compus din şefii de stat sau de guvern ai statelor membre, precum şi din preşedintele său şi preşedintele Comisiei (n.m. deci, in functie  de tema intrunirii, participa presedintele sau primul-ministru).

sursa: „Tratatul de la Lisabona de modificare a Tratatului privind Uniunea Europeană şi a Tratatului de instituire a Comunităţii Europene, semnat la Lisabona, 13 decembrie 2007”, Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, EUR – Lex

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s