Important

5 vs. 5

La ce ma refer? La campania electorala din sectorul 6. Mai exact la batalia dintre Cristian Poteras si Rares Manescu. Daca ati primit flyere sau alte materiale informative stiti ca Rares Manescu, candidatul USL pentru primaria sectorului 6, se axeaza pe cinci puncte majore: cainii comunitari, constructia primului spital din Sectorul 6, cresterea sigurantei copiilor, fluidizarea traficului si crearea de noi locuri de munca (dupa mine aceasta nu ar fi ordinea necesara). Toate bune si frumoase. Atentie, nu o sa vorbesc despre programul politic al candidatului USL, ci despre conflictul celor doua strategii comunicationale ale celor doi contracandidati. In consecinta, ce gasesc eu in casuta postala acum cateva zile? Un flyer al candidatului PDL, Poteras, in care ataca direct mesajul lui Manescu, spunandu-mi mie, alegator al sectorului sase, ca cele „cele cinci batalii au fost castigate” , accentuand reusita eroica prin semnul exclamarii de la sfarsitul propozitiei. <Tupeu> Acesta ar fi primul cuvant care imi trece prin minte. Si aceasta in timp ce ma pufneste un ras satiric.

In fine, Poteras explica pe scurt cum a rezolvat el problemele pe care le invoca Manescu. Cu alte cuvinte, candidatul USl vorbeste despre lucruri care nu exista. Oare Poteras mai locuieste in sectorul sase? In Bucuresti? In Romania? De ce intreb? Pentru ca daca el ar fi solutionat acele cinci probleme ma intreb de ce mai sunt caini pe strada (nu sunt de acord cu eutanasierea tuturor)?; siguranta copiilor inseamna numai monitorizarea video a unitatilor de invataman?t; ce se intampla pe strada?; copiii nu mai intra in asa-numita protectie civila, siguranta societala?; despre trafiul auto … ce pot spune, niciun sofer nu se mai plange de lipsa locurilor de parcare, de faptul ca li se tracteaza masinile de catre masini specializate care incalca la randul lor regulile de circulatie si care nu sunt ridicate; iar locurile de munca … of! … locurile de munca … am lucrat cu totii la reabilitarea termica a blocurilor, „mii de locuri de munca” se lauda Poteras ca a facut. Va imaginati? Mii de oameni lucrand la reabilitarea blocurilor din sectorul 6! Ce noroc pe capul nostru! Cat despre investitiile facute … sunt facute precum bancutele din parculetele din spatele blocului meu … asa fara spatar.

In orice caz, lipsa totala de bun simt fata de noi, astia care gandim, este crasa. Deh!, dar la ce sa te astepti. Pentru comparatie aveti mai jos cele doua materiale informative.

P.S. Despre greselile gramaticale si de punctuatie de pe flyerul PDL-istului … acestea spun multe: „deasemenea”; „printru-un”.

2012
2012
Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s