Important

Cine este UDMR? De ce este UDMR?

C. Filip
Da click pe imagine.

 De la impartirea teritoriala, la UMF Targu Mures, de la scoaterea din Constitutie a termenului „national” la oficielizarea regionala a limbii maghiare, de la santaj politic la amenintare la adresa securitatii statului roman. Acestea ar descrie UDMR-ul, singura formatiune politica realizata pe criterii etnice (ceea ce este o discriminare) care nu inceteaza sa ii enerveze pe romani, indiferent daca sunt sau nu maghiari. UDMR, aceasta uniune care cauta sa destrame Romania, sau, cel putin, sa saboteze dezvoltarea ei, si-a gasit cei mai draguti parteneri de guvernare, pregatiti sa spanzure tarisoara sub presiunea politica a partenerilor si sub foamea de bani care nu ii mai satura.

Personal, consider ca UDMR-ul ar trebui sa dispara ca partid, uniune sau formatiune politica individuala si sa faca parte, asa cum ar trebui, din minoritati care, bineinteles, trebuie sa fie reprezentate in Parlament. De ce trebuie maghiarii sa aiba tratament special fata de germani, romani, arabi, chinezi sau tigani? Parca era vorba despre egaliate de drepturi? Sa stea si ei frumos impreuna cu celelalte minoritati intrucat ei nu sunt mai speciali decat restul. Iar daca vor sa traiasca in Romania sa invete romana si sa ii respecte pe romani asa cum fac si romanii cand pleaca si se muta in alte tari. In acest sens, traiasca sistemul francez care sustine <daca vrei sa traiesti sau sa muncesti in Franta, inveti limba franceza, daca nu, esti liber sa pleci in ata parte>.

Asadar, sa isi scoata din cap, din intentii politice sau de alt fel si din declaratii, gandul ca limba mahiara va fi limba oficiala a Romaniei pentru ca ne-am saturat sa fim tratati ca niste straini in propria tara.

In rest … numai de bine. Omul poate coexista cu aproape oricine atata timp cat nu ameninta si nu se simte amenintat de celalalt.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s