Important

condamnati sa moara din cauza nesimtirii

<Nu este vina noastra>. Astfel este justificata criza medicamentelor pentru cancer. Sau cel putin asa o explica Duta, seful CNAS, care sustine ca firma producatoare-importatoare de morfina a decis sa isi sisteze activitatea in Romania. prin aceasta, Duta afirma ca aceatsa companie „santajeaza” astfel statul roman. Penibila justificarea in conditiile in care organismele statale romane trebuie sa aiba strategii pe termen scurt, mediu si lung si trebuie sa prevada astfel de situatii pentru a nu fi luate prin surprindere; este o chestiune de management, de PR sau de administrare, numiti-o cum vreti. Un lucru este clar: pacientii bolnavi de cancer, de leucemie sau care au alte afectiuni grave care necesita un astfel de tratament care include acest medicament, vor suferi din ce in ce mai mult. La acestea se adauga umilinta tot mai mare; chiar aseara la „Sinteza Zilei” presedintele CNAS afirma ca presa streseaza bolnavii si ca autoritatile romane nu au nicio vina in aceasta criza. Jenanta si nesimtita este afirmatia; nu ma mira faptul ca realizatorul Mihai Gadea s-a enervat la asemenea justificari idioate.

Lipsa de morfina si de citostatice indica o mare lispa de profesionalism, de implicare si de responsabilitate din partea organismelor direct implicate, iar chestiunea este cu atat mai serioasa cu cat cazul acesta a fost semnalat inca de acum un an si jumatate.

Trebuie sa mentionez faptul ca morfina nu este folosita numai de bolnavii de cancer, ci si pentru durerile dupa anumite interventii chirurgicale, in socul din faza initiala, in edemul pulmonar acut, precum si in pregatirea anesteziei generale si a interventiilor chirurgicale, dar si in anestezia intravenoasa.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s