Important

Ungureanu catre nicaieri?

Care este nebunia cu numirea lui Mihai Razvan Ungureanu la sefiaa urmatorului guvern? Cine este? Dar mai ales de ce a acceptat un asemenea post?

Sincer, nu ma intereseaza. Cine a fost si cine este sunt probabil intrebari la care se poate raspunde partial atat cat pot sa afli despre un om care lucreaza in securitatea nationala si internationala de cand era in liceu. Ma intereseaza mult mai mult ceea ce urmareste, ce scop are el acolo si ce au de gand oamenii care ii stau in spate. Cine sunt acestia? Paleta este larga: de la Traian Basescu la SUA. Si de ce spun SUA, pentru ca exista deja zvonuri cum ca ar fi agent secret al serviciilor de intelligence americane. De aceea, si reactiile ambasadei Statelor Unite, departe de democratia si drepturile omului pe care le promoveaza cu atata adrdoare.

Trebuie sa avem rabdare si sa cautam raspunsul la intrebarea „Ce are de castigat Ungureanu din aceasta numire?” intrucat nu este un prost care sa isi taie singur craca de sub picioare. Sau este? De ce accepta el alegerea unor ministri in cabinetul sau cu un asa „renume” si, de ce isi ia ca masura de precautie decizia de a nu demisiona momentan din cadrul SIE?

Se indreapta Ungureanu catre Presedintia Romaniei sau urmareste cu totul altceva? I s-a ordonat sa faca acesti pasi? De catre cine? Din ultimele declaratii ale lui Mihai Razvan Ungureanu, reiese clar ca acesta nu doreste sa fie un prim-ministru de umplutura pana la alegerile urmatoare si, pe buna dreptate, Cristian Parvulescu afirma ca se teme ca „Putin” nu este Traian Basescu, ci MR Ungureanu. Iar istoria sa profesionala pune serioase semne de intrebare privind evolutia democratiei si respectarea legislatiei actuale: ca director al unui serviciu de informatii, MRU nu are voie sa se lase folosit in scopuri politice sau sa activeze in actiuni politice, iar negocierile si crearea unui guvern sunt actiuni politice evidente.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s