Important

Boc, demisia si ce urmeaza

Nici nu deschid bine televizorul astazi ca ecranele posturilor de stiri sunt pline de News Alert si Break News cum ca Boc si-a depus mandatul si acum se cer negociri si discutii intre presedintele tarii si reprezentantii partidelor politice. Diversiune sau plan tacticos gandit? Nu se poate afirma pe moment si, mai ales, in plina desfasurare a evenimentelor, ce inseamna si ce urmareste aceasta demisie oferita de primul-ministru Boc mai mult colegilor sai decat oamenilor iesiti in strada. Este adevarat, exista o presiune din partea protestatarilor, dar actiunea de astazi a lui Emil Boc este atent calculata si arata ca o consecinta a nemultumirilor interne din PDL. Saracul Boc! Mai mult, Traian Basescu este direct interesat ca micul Boc sa ia toata vina asupra sa, crezand ca astfel el va iesi basma curata din toata povestea aceasta care este departe de a se termina.

Negocierile care vor avea astazi loc la Palatul Cotroceni sunt un element de comunicare strategica si politica pe care orice politician ar trebui sa il foloseasca. Privit dintr-un alt unghi, consultarile sunt praf in ochi la fel ca si demisia lui Boc, mai ales ca in noul guvern va fi precis si Udrea.

Nu, nu ne lasam prostiti si continuam sa fim mult mai atenti la scena politica. Nu, nu ii intereseaza declaratiile lor nesimtite si actiunile tarzii (de reparare a imaginii PDL), ceea ce cere majoritatea populatiei sunt guvern tehnocrat interimar care sa asigure desfasurarea corecta a urmatoarelor alegeri, alegeri anticipate si demiterea lui Traian Basescu. Eu as adauga la acestea: monitorizarea alegerilor de catre un forum sau organism international, cercetarea penala a Robertei Anastase, a Elenei Udrea in ceea ce priveste folosirea banului public in proiecte suspecte, incetarea acordului cu FMI care, apropo, cere majorarea pretului la gaze cu 15% pana la sfarsitul lunii, cercetarea modului in care a fost aleasa Elena Basescu pe postul de europarlamentar, cercetarea alegerilor prezidentiale anterioare suspectate a fi fost fraudate, oprirea proiectelor majore si vitale din Romania care aduc prejudicii interesului national, precum Rosia Montana, privatizarea energiei si multe altele; iar lista poate continua.

Ce urmeaza? O numire la sefia Guevrnului sfidatoare si niste ministrii la fel de tupeisti si sfidatori precum Marele Conducator al Marii Natiuni Romania care este intotdeauna pe crestere economica. Ups! FMI tocmai a revizuit in scadere cresterea de anul acesta la 1.5% – 2%. Nu ca as crede vreun cuvant din ce spune aceasta organizatie internationala privata care urmareste doar profit si care isi baga nasul si in treburile altora, ce-i drept daca este lasata; iar in Romania este lasata din plin sa isi faca de cap.

Cat despre strazile blocate din cauza asa-zisului cod portocaliu sunt doua aspecte: fie autoritatile sunt incompetente, fie se incearca o blocare a protestatarilor care ar avea de gand sa vina in Bucuresti, in Piata Unieversitatii si ar trece putin, asa, in vizita, si pe la Cotroceni. Am auzit ca A1 este circulabila dar, din pacate, nu am cum sa verific celelalte DN-uri si strazi daca sunt blocate de zapada sau de autoritati. Ce por sa spun clar: afara, in capitala, nu este nici pe departe cod portocaliu de viscol.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s