Important

Lectie despre patriotism

Daca va intrebati ce este patriotismul, definitia din Dictionarul Explicativ Roman s-ar putea sa va ajute sa intelegeti logic acest termen: „sentiment de dragoste si devotament fata de patrie si de popor statornicit in decursul istoriei”. Dar mai mult de atat nu o sa primiti. Cel mai bine este sa va ganditi la oameni care au dovedit acest lucru fata de tara lor, indiferent de statutul social pe care l-au avut sau il au.

Cel mai recent exemplu si, din pacate, o raritate in Romania, este locotenentul Gheorghe Alexandru, activ in Flotila 71 Aeriana, Campia Turzii. Un adevarat patriot, in timpul sau liber, acest tanar de 27 de ani a venit, imbracat in uniforma militara de infanterist, sa participe la protestul spontan si social pentru a trage, totodata, atentia asupra gravitatii protestului, precum si a anecesitatii de solidaritate si unitate a tuturor claselor sociale. Mesajul sau a fost clar: militarul serveste, inainte de toate, poporul. Parca imi suna in minte o replica din „Regatul cerului” cand regele Baldwin al IV-lea ii spune lui Balian sa protejeze regele, iar daca regele nu mai este, sa protejeze poporul.

Transpusa ideea in realitate, realizezi ca tabloul este mult mai violent creionat si pictat; culorile sunt reci la stanga si puternice si calde la dreapta, intr-o continua ciocnire. Este scena pe care lt. Gheorghe Alexandru se revolta si doreste sa isi apere tara, poporul, natiunea. Trebuie insa sa ne asteptam la ce este mai rau pentru eroi, mai ales ca la noi in tara exista tendinta de a ne departa de ei sau de a sta pe margine din lasitate. Deja, incalcand Statutul cadrelor militare, el este anchetat la „sediul unitatii sale din Campia Turzii de o echipa coordonata de comandantul Bazei 71, generalul Laurian Anastasof” conform analistului politic si militar, Radu Tudor. Ramane de vazut cum il v-a sanctiona MApN pe acest militar care cere natiunii sa se uneasca: Biserica, Armata, Societate.

Daca vreti sa aflati o parere interesanta si relevanta asupra subiectului cititi articolul lui Radu Tudor de pe http://radu-tudor.ro/cazul-lt-alexandru-gheorghe/

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s