Important

Ghici ghicitoare mea, ce va fi si ce era ?

Vreti sa ghiciti ce se va intampla cu intreg sistemul medical daca si dupa adoptarea noii legi a sanatatii? Acelasi lucru care se va intampla si dupa legea educatiei, cu exceptia ca vor muri oameni,iar tara se va cufunda si mai mult in haos.

Sanatatea si educatia sunt puncte esentiale ale securitatii unui stat si ii confera acestuia capacitatea d eproiectare a puterii pe plan zonal, regional si international. dar sa nu ne afundam in chestiuni complicate. Logica este simpla: privatizarea unei companii sau a unui sistem presupune preluarea si administrarea acesteia?acestuia de un privat. Privatul investeste si urmareste profit in orice mod si prin orice mijloace. Pentru aceasta aplica tarife. asadar, daca ai bani ai servicii, in cazul nostru medicale. Cu cat ai mai multi bani cu atat poti acoperi o gama mai larga de servicii medicale de calitate sau nu, depinde de ofertant. Cum statul nu iti creeaza cadrul necesar si propice de a castiga suficient pentru a-ti asigura singur calitatea sanatatii, privatizarea sistemului medical este „ucidere in masa pe termen mediu” pentru a aduce profit unor firme de asigurari obscure.

Deci, logica este simpla: daca nu ai profit nu investesti, daca nu investesti firma se inchide. In concluzie, spitalele, nesustinute financiar de stat, se vor inchide pentru ca firmele asiguratoare nu pot si nu vor acoperi toate unitatile medicale din Romania.

Unii oameni vor spune ca este mai bine ca intreg sistemul sa fie privatizat. Nu ar fi o problema daca toti am trai macar decent si daca am avea bani sa ne asiguram. dar ce face un om cu handicap? Unde lucreaza el si cu ce bani sa isi intretina sanatatea? Probabil ca nu merita sa traiasca, o gandire fascista. Da, totusi, unele moluste care inghit pe nemestecate vor sustine ca este bine sa fie numai privati pe piata pentru ca astfel va fi concurenta si calitatea serviciilor va creste. dar si astazi exista privati pe piata si calitatea nu a crescut in sistemul privat de urgenta, ci in cel de stat, reprezentat de SMURD (amintim aici cazul ambulantelor de mana a doua din judetul Hunedoara unde unii pacienti au fost carati cu patura pe post de targa). Dar molustele vor tipa ca medicii cer spaga, ca nu le acorda atentie, ca in sistemul privat dai banul si esti tratat. Ei uita salariile oamenilor care lucreaza acolo, salarii care nu sunt de 1100 ron/luna (atentie, pentru un detinut statul da 2200 ron/luna), conditiile si lupta pentru fonduri. exceptiile din orice sistem, inclusiv din acesta, nu sunt regula. In plus, daca ar trebui sa platesti pentru fiecare consultatie sau tratament s-ar putea sa te trezesti ca nu vei avea bani. Problema nu este apartenenta sistemului medical la stat, ci furtul care se face. Decat sa tipe la medici, de ce nu tipa la aia care le fura banii sau ii cheltuie aiurea ca madam Udrea. De ce nu tipa de incalcarea Constitutiei si a democratiei de catre Basescu, de furtul pe fata al Roebrtei Anastase? Pentru ca sunt niste moluste lase si proaste.

Si mai apare o intrebare: in caz de calamitate naturala sau nu, vor sari privatii sa te scoata de sub daramaturi, sa iti acorde primul ajutor, sa te ajute, sa iti acorde orice serviciu medical pe gratis? Ghici ghicitoare ce: nu prea cred!

P.S. Traian Basescu sa lase tipatul la unul si la altul. Are ce face: politica externa a Romaniei este la pamant. In plus, cum sta cu aducerea in tara a lui Omar Haissam dupa indeplinirea pedepsei in Siria? Minciuna!  Ooops, he did it again.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s