Important

50 miliarde pentru FMI pentru combaterea crizei = o tragicomedie

Era de asteptat ca membrii tarilor din afara zonei euro sa nu fie de acord cu acordarea unei contributii financiare de 50 miliarde de euro catre Fondul Monetar International pentru a face fata crizei financiare. Este ca si cum i-ai cere unui individ sa contribuie cu bani la achitarea unei datorii pe care el nu a facut-o. Este absurd. Iar tragicomedia este faptul ca acesti bani ar fi dati FMI-ului, acea institutie care a falimentat Argentina si care s-a dovedit a fi incapabila si dezinteresata in a rezolva sau a ajuta la rezolvarea crizei mondiale, in situatia in care poate profita de pe urma acesteia. daca s-ar face un sondaj cel mai probabil un procent de peste 60% din populatia lumii ar opta pentru desfiintarea acestei institutii obscure.

Summit-ul de ieri care a reunit liderii statelor Uniunii Europene a evidentiat inca o data ca aceasta comunitate multinationalista nu poate sa rezolve o problema comuna pentru ca nu exista incredere intre membrii si foarte mult interes personal din partea marilor puteri.

Declarativ, UE vizeaza, pe termen lung,  realizarea integrarii fiscale si coordonarea politicilor economice; insa, cat va mai suporta Germania povara UE, in conditiile in care Marea Britanie nu doreste sa se implice in rezolvarea crizei zonei euro, Italia se prabuseste si Franta se clatina economic? Un singur stat nu poate rezolva problema economica  a Europei, mai ales cand se incearca salvarea bancilor si nu rezolvarea problemei. Iar acest lucru este valabil si in cazul Statelor Unite ale Americii. Cati din cei care au provocat criza au si falimentat? Cate firme, banci si organizatii de pe Wall – Street au dat faliment?

In orice caz, Uniunea Europeana nu poate rezolva criza economica si se pare ca anul 2012 va prinde statele dinauntru si din afara zonei euro nepregatite, slabite si confuze, probabil unele mai mult decat altele. Sintagma „fiecare pentru el”, implicarea FMI, lacunele administrative, economice, financiare, sociale si politice, precum si chestiunea identitara nerezolvata, subiectivismul national, diferentele economice din ce in ce mai puternice dintre tarile vestice si estice, toate acestea vor duce la regresiuni economice, somaj crescut, diferente sociale adancite, colaps social si crize statale si, in final, la dizolutia Uniunii Europene.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s