Important

Antena3 premiata!

Este stiut deja ca Antena 3 este singurul post de ştiri din Romania care este afiliat la CNN International. Iar acest lucru este posibil doar daca exista profesionalism, implicare si munca, precum si daca postul respectiv nu pupa in fund puterea.

La  gala premiilor International Media Excellence Awards, acordate de The Association for International Broadcasting, gala ce a avut loc saptamana trecuta la Londra, Antena 3, singurul post de televiziune din Romania care a reusit sa ajunga in finala premiilor AIB 2011, a castigat premiul la categoria “Best Investigative documentary – TV” si a fost nominalizata la alte doua categorii TV: Current Affairs Documentary – TV si Clearest coverage of a single news event – TV.

La categoria castigatoare, reportajul emisiunii „In premiera”, „Turda – Orasul otravit”, a devansat materiale realizate de CNN, BBC, Channel News Asia si chiar Aljazeera English. Echipa emisiunii „In premiera”, formata din Andrei Ciurcanu, Mihai Dina, Zsolt Lenard si coordonata de Carmen Avram, a primit Premiul Special al Juriului pentru acest documentar care contureaza un tablou tragic al orasului Turda, unde locuitorii isi duc traiul alaturi de  mercur şi praf cancerigen. Pentru cei care nu stiu, mercurului i se mai spune si argint viu si este extrem de toxic; gasindu-se in natura sub forma de lichid, el nu trebuie atins. Imaginile surprinse de reporterii documentarului in care un copil povesteste ca a mancat mercur cu „pita” arata clar cat de tragica este situatia si cat de iresponsabile si nepasatoare sunt autoritatile locale si centrale.

 La categoria Current Affairs Documentary – TV a fost nominalizat reportajul „Roman pe drumuri” realizat de Carmen Avram şi echipa emisiunii “In premiera”. La categoria Clearest coverage of a single news event – TV, Antena 3 s-a aflat printre concurenti prestigiosi precum Aljazeera English, care a relatat despre moartea lui Osama bin Laden, BBC World News, care a transmis informatii despre cutremurul si tsunamiul din Japonia si  Sky News care a acoperit criza din Egipt.

Asadar, trageti si singuri concluziile. Un lucru ramane cert: pentru a excela trebuie sa dai dovada de perseverenta, de tenacitate, sa critici si sa aduci in atentia lumii orice subiect indiferent de natura sa.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s