Important

De ce USL-ul o sa piarda alegerile. Partea a II-a: enumerari

De ce o sa piarda opozitia puterea, excluzand bineinteles faptul ca nu isi face treaba? Pentru ca exista destui oameni, care se considera destepti, intelepti si cu scoli inalte, care cred cu adevarat si cu indarjire ca ceea ce face actuala guvernare este corect si eficient. In ceea ce priveste criza, acesti roboti anesteziati local in zona lombara care refuza sa rationeze, deci sa isi utilizeze propriul creier, sunt pe deplin convinsi ca o ducem mai bine decat grecii si se ratoiesc la noi, ceilalti care criticam puterea (drept democratic) ca daca nu erau luate masurile de austeritate, Romania ar fi fost in aceeasi situatie ca statul elen. Ei nu vad insa ca Romania nu o duce deloc bine si ca se dezintegreaza pe masura ce guvernarile se succed si treburile raman nefacute.

Printre afirmatiile debitate automatic de pupincuristii puterii actuale (care fac acelasi lucru  cu toate conducerile) de pe placa pdl-ista se numara urmatoarele:

1. Udrea dezvolta turismul si ceea ce face este benefic pentru a-l promova; asadar, promovarea de aproape 900.000 de euro a brand-ului turistic romanesc, din care 94.600 de euro a costat o frunza copiata de pe net care se vindea cu 250 de dolari si restul a constat in cercetarile de piata, dupa cum sustin reprezentantii Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) – aceasta este un lucru benefic si a adus o groaza de turisti tarisoarei noastre. Nu mai vorbim de calaritul si plimbatul Elenei Udrea ca au adus atatie bani la bugetul statului roman incat turismul a inflorit fara sa vedem si noi cei din tara;

2. Basescu are avere legala si ceea ce are acum se datoreaza faptului ca avea bani de pe vremea cand era marinar (de parca atunci nu lucra la stat, de cand a absolvit Institutul de Marină „Mircea cel Batrân”, Facultatea de Navigaţie, Secţia Comercială in 1976, Basescu a lucrat doar la stat). Oare pupincuristii cum justifica cele 2 terenuri, cele 2 apartamente, cele 5 depozite bancare, cumpararea unei resedinte de lux de catre fiica sa mai mare care ajunge la aproape 1.5 milioane de euro, suma mare chiar si pentru un notar si multe alte detalii referitoare la familia sa care face afaceri cu statul desi nu are voie?

3. Traian Basescu a realizat CEVA ca ministru al Transporturilor, mai exact sageata albastra. Ce pot sa spun, Mare realizare pentru un om la locul de munca. Cea mai amre realizare a sa a fost sa se planga oriunde a lucrat, ba la minister, ba la primaria, ba la Presedintie.

4. Elena Basescu are cele mai multe cuvantari in Parlamentul European, deci isi face treaba. De parca cel mai eficient este cantitatea si nu calitatea. Problema nu o priveste personal, ci profesional. Referintele sale profesionale o recomandau pentru o pozitie reprezentativa la nivel extern? de ce a ajuns ea acolo si nu oameni mult mai capabili? Este drept, in PE nu avea ce cauta nici Becali, dar nici Eba, tinand cont de experienta sa profesionala si de capacitatile intelectuale dovedite in interviuri neprelucrate ca la TVR. Va aduceti aminte de sustinerea legalizarii marijuana? Pupincuristii or sa spuna ca este un lucru bun legalizarea ca sa nu iti dea drogatul in cap pe strada ca sa iti fure banii sa isi procure marfa. De parca nu iti poate da in cap daca este drogat. Iar in cele mai multe cazuri, de la marijuana trec la halucinogene si in final la droguri mai puternice.

5. Sistemul medical nu are lipsa de personal, iar daca nu te baga in seama la urgente se intampla pentru ca nu vor medicii si asistentele. Oare cazul maternitatii din Giulesti nu a fost inteles chiar deloc?

6. La exemple de oameni bogati suspecti toti pupincuristii spun Patriciu. Mircea Basescu este doar un om cinstit care face afaceri cu statul roman, desi nu are voie. E prea greu, litera „M” pare mai departe decat „P”.

7. Este bine ca Udrea are genti scumpe de zeci de mii de euro, ca doar nu o sa isi ia una de 10 lei. Dar v-ati intrebat robotilor de ce ea isi permite si voi nu? De ce ei i s-a dat pe persoana fizica un credit de 3 milioane de euro? De ce toti asa-zisii afaceristi de succes din Romania au profit numai din afacerile cu statul, de ce participa la licitatii cand un membru de gradul I si II se afla in pozitie de conducere si , deci, de decizie? Mai mult, pe timp de criza, Udrea si compania ei striga la romani sa stranga cureau ca este austeritate, iar ei se afiseaza in lux si mai si cheltuie banii din bugetul statului, adica de la mine si de la tine, pe tot felul de investitii nerentabile si prost facute: piscine, terenuri sport in panta etc.? Este o chestiune de bun simt si de comunicare politica, dar bineinteles numai atunci cand iti pasa macar 10% de ceea ce faci. In plus, isi mai bat si joc de oameni asa cum a facut si prea-slavita Udrea cand au fost inundatii si ea le-a dat femeilor din zonele devastate, care aveau casele pline cu noroi, pantofi cu toc.

Si lista ar putea continua cu astfel de naivitati, ca sa nu le spun cretinisme. Iar oamenii acestia, incapabili sa isi foloseasca propriul cap au partial aceleasi „calitati” ca liderii lor care ii fura, isi bat joc d eei, ii umilesc si , in schimb, se lafaie cu pupaturile primite de la acesti fraieri: sunt nesimtiti cu cei mai saraci decat ei, nu cred nimic altceva decat ce le dicteaza partidul, sunt irascibili, se aprind repede daca ii contrazici, nu le plac oamenii mai destepti decat ei chiar daca le sunt rude si cauta in mod constant sa le dea peste nas cu prostii, cred ca ei detin adevarul absolut si ca se pricep la toate si ii desconsidera pe ceilalti. Genul acesta de oameni care ingjit informatia fara sa o rumege trag tara in jos si blocheaza progresul.

Daca roata s-ar intoarce cu adevarat, mi-as dori sa li se dea peste nas si sa plateasca. Cel mai probabil ar face ceea ce stiu sa faca cel mai bine: ar migra spre alte „principii” si i-ar blama pe vechii sustinatori ca si cand nu ar fi fost niciodata in tabara lor. Dar aceasat nu se va intampla pentru ca asa majoritate, asa societate, asa tara.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s