Important

Rewiev: Homunculus neconstitutional la Curtea Constitutionala

Ideea punerii lui Boc la presedintia Curtii Constitutionale contureaza viziunea grupului „basescu” si anume aceea de a inchide cercul punerii in puncte cheie oameni cheie pentru a reduce din armele democratice ale opozitiei, dar si pentru a inchide gura populatiei in ceea ce priveste constitutionalitate, deci validitatea, anumitor legi. O teorie a incercuirii demna de invidia strategilor americani din perioada Razboiului Rece.

Situatia este tragica si comica deopotriva: comica pentru ca a pune un doctor in drept constitutional, ale carui ordonante guvern si ale carui legi au fost declarate neconstitutionale de catre Curtea Constitutionala chiar la CC este mai mult decat amuzant. Gandindu-te, totusi, ca acest dr Boc preda in sist universitar cand aparent nu isi stie „materia””, te intrebi care este calitatea invatamantului superior. In acest caz ii propun ministrului Funeriu sa arate diploma de Bac, sa isi echivaleze studiile si sa ceara demisia acestor „profesori nepregatiti” care se gasesc in Guvern si in Parlament.

 Situatia este tragica pentru ca a pune un homunculus neconstitutional la CC nu numai ca scade calitatea profesionala a institutiei (cea morala este pusa sub semnul intrebarii in ultimii patru ani), dar si loveste direct in democratia diluata din Romania. Intruziunea politicului in aria constitutiei ar fi prea evidenta.

Trebuie totusi sa ne pastram rezervati intrucat urmeaza o perioada de bombe fumigene: de la cazul „Elodia”, gazonul arenei nationale la viitoarele arestari live, perchezitii, fragmente de inragistrari si alte scenarii menite sa faca „hotii sa strige hotii” si sa acopere probleme mai importante precum esecul aderarii la spatiul Schengen, inceperea neoficiala a campaniei electorale portocalii prin micile pachete si inregistrarea fortata in UNPR pentru trei paini amarate.

 In orice caz, venirea lui Lazaroiu la conducerea guvernului inseamna inlocuirea unui homunculus vechi cu unul nou care sa retuseze pixelul albastru al partidului portocaliu. Daca s-a operat in domeniul constitutiei cu Boc, cu Lazaroiu s-ar opera in domeniul taierii salarilor bogatilor care dorm linistiti pe 800 ron.

In fine, nu a fost cazul momentan; s-au intamplat altele: Lazaroiu a fost demis si o sa il mai urmeze cativa pentru a deschide calea imbunatatirii imaginii partidului democrat-liberal. Nu ca ar fi nevoie pentru ca sunt multi oameni in aceasta tara care cred ca ceea ce a facut guvernul Boc a fost bine si uite, nu stam mai rau decat Grecia; ei cred cu tarie ca Boc este un erou. Dar despre strategia alegerilor viitoare si despre optiunea de voi vom vorbi altadata.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s