Important

Discursul politic si cei 7 ani d’acasa

Astazi, purtatorul de cuvant al PDL, Sever Voinescu si-a inceput briefing-ul de presa cu un apel catre grupurile politice sa initieze si sa mentina un dialog in ceea ce priveste limbajul in declaratiile oamenilor politice, subliniind caracterul nociv si „neacademic” al membrilor opozitiei. O imagine evocatoare a caracterului roman: uite ce este in gradina vecinului. Mai bine s-ar uita la ei in ograda, cu lupa de este nevoie sau cu niste ochelari cu dioptrii mari, ca sa-si vada propriii lor politicieni cum jignesc si ocarasc in permanenta. Nu mai vorbim despre modelele, la propriu si la figurat (hoata de Roberta Anastase si „tampita” de Elena Basescu, dupa cum a facut-o tatal ei), pe care ni le baga pe gat mediul politic de astazi, mai ales cele venite din marea alianta PDL – UDMR. De minoritati si grupul independentilor nici nu mai vorbim, ei deja sunt tradatori de tara si nu stiu sa isi urmareasca nici macar propriul lor interes. Mai mult, minoritatile si UDMR ar trebui sa inteleaga odata si pentru totdeauna ca daca esti in postura de a lua decizii nu le ei doar pentru oamenii pe care ii reprezinti, ci pentru intreaga populatie pentru ca aceasta ti-o cere fisa postului.

Inainte de a vorbi despre limbajul politic, de altfel un subiect interesant daca ar exista si oamenii potriviti de a-l aborda, trebuie sa semnalam faptul intristator ca in Romania nu se face politica, nu exista spirit civic cultivat si, mai ales, nu exista patriotism, decat in cantitati insuficiente pentru a schimba radical un sistem. Este o problema de educatie si aceasta afecteaza grav securitatea si stabilitatea statului.

Dar cum sa avem educatie cand ei se joaca veseli cu reformarea invatamantului si spatiul vizibil al culturii este invadat de  Diaconescu, Columbeanu, Patapievici si alte nulitati scriitoricesti.

Cum sa avem educatie cand cei care ne conduc nu au nici macar cei sapte ani de acasa.

Si cum sa avem educatie cand Traian Basescu spune ca „scoala scoate tampiti”? Iar la fel de grav este ca nici Liiceani si nici elita culturala nu a reactionat.

Daca s-ar pune sanctiuni pentru prostia, „perlele” si „jignirile” politicienilor, atunci sa fie luate in considerare si cele adresate jurnalistilor, profesorilor, medicilor, studentilor, parintilor, militarilor si tuturor cetatenilor si nu numai cele adresate de politicieni altor politicieni cu seama cele ofensatoare detinatorilor de functii importante in stat, asa cum adauga Sever Voinescu in briefing-ul de presa de astazi. Demnitate si prestigiu de sine au toate persoanele si respect merita sa primeasca toti, dar in primul rand cei care nu fura, nu delapideaza banci, invata si fac cinste acestei tari.

Propun, asadar, sa plateasca intai Traian Basescu pentru ca ne-a jignit, a vandut flota tarii, a indatorat-o si a tradat Romania, Roberta Anastase pentru ca a furat, Elena Udrea pentru minciuna, alaturi de toti cei care ne mint cu nerusinare zilnic, marele profesor in drept Boc pentru nesimtirea si neconstitutionalitatea cu care interpreteaza legile, Boureanu pentru tupeismul si lipsa de respect si opozitia pentru neimplicarea ei concreta si lipsa de vointa de care da dovada in „detronarea” actualului regim de opresiune a intelectualilor, a presei libere si a drepturilor si libertatilor fundamentale ale oamenilor.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s