Important

Romania: intre tradare si vulnerabilitate

„Preşedintele României reprezintă statul român şi este garantul independenţei naţionale, al unităţii şi al integrităţii teritoriale a ţării” – articolul 80 din Constitutia Romaniei explica rolul presedintelui specificand clar atributia sefului statului de a veghea asupra statutului Romaniei ca tara naţionala, suverana şi independenta, unitara şi indivizibila. Actualele negocieri ale lui Traian Basescu cu UDMR-ul (singurul partid creat pe criteriul etnic) contravin rolului pe care il are presedintele si il fac pasibil de inalta tradare. Pentru aceasta, el trebuie sa plateasca potrivit art. 96 al Constitutiei si sa fie condamnat ca atare.

Pentru cei care nu stiu tradarea nu inseamna numai a insela in mod voit increderea cuiva, savarsind acte care il afecteaza fizic, psihic sau in ambele sensuri, ci presupune a fi neloial, a vinde tara. Ea nu este o simpla abatere de la o anumita linie sau conduita, ci implica o grava si periculoasa inconsecventa in atitudine, gandire si afirmare.

Prin urmare, tradarea implica o umilinta a tarii, iar neconcretizarea actului nu scuza intentia de a-l comite. Asadar, Traian Basescu este un tradator de tara. Mai mult, cabinetul guevrnamental sufera de deficit democratic si constituie un risc la adresa securitatii prin nefunctionarea eficienta in ceea ce priveste rezolvarea problemelor tarii. In orice caz, daca ministrii care compun Guvernul Romaniei actioneaza cu rea stiinta, constienti de raul pe care il realizeaza si fac acest lucru cu vointa, atunci toti sunt tradatori.

Iar pentru tradatori pedeapsa este una singura: pedeapsa capitala. Desi ar putea constitui un lucru grav sau un regres in evolutia societatii, pedeapsa capitala are motivatii logice si financiare, pe care nu le voi expune aici. Uneori imi pare rau ca nu traiesc in China, Japonia sau SUA. Intr-un articol pe Cotidianul.ro, Carmen Gavrila nota ca in China exista o lista de 70 de fapte pedepsibile cu moartea printre care crima, fraudele economice majore, coruptia si contrabanda, precum si actele de disidenta politica. O scurta trecere in revista a evenimentelor din ultimii zece ani ii incadreaza pe Traian Basescu, Elena Udrea si Emil Boc in cel putin trei categori.

Asadar, astept cu interes ziua in care o sa il vad pe Basescu cel putin dupa gratii, desi pedeapsa ar fi una prea mica daca nu i-ar fi confiscata averea sa si a familiei sale, atat cea din conturile din Romania, cat si cele din paradisurile fiscale.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s