Important

Un nou val de recesiune economica, aceeasi criza

Lumea intreaga, America, Asia, Europa, Romania. Un nou val de recesiune economica va insemna mai multa foamete, mai multa saracie, mai multa disoerare, mai multa incordare si mai multe revolte sociale, cel putin in statele europene, exceptand Romania. Sau poate de data aceasta populatia nemultumita care vorbeste si se plange pe la colturile strazilor, in piete, acasa si, mai putin, la munca, va iesi in strada si va actiona macar pe jumatate de cum au actionat grecii sau studentii englezi cand au aflat de decizia de a li se mari taxele scolare. Nu trebuie sa fii extremist ca sa iti piese de propria tara, trebuie sa fii un pic patriot sau, daca aceasta este prea mult, un pic nationalist.

In orice caz, noul val de criza va insemna pentru Romania mai mult decat cele 2000 de angajati disponibilizati din Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF), mai mult decat rata somanului din aprilie anul acesta de 5, 41% , mai mult decat promisiunile de crestere a salariilor in conditii le concedierilor trecute si viitoare; si toate acestea vor atarna mai mult decat datoriile externe ale statelor europene care stau in calea redresarii economice a Europei.

Romanii se simt departe de Uniunea Europeana. Visul european inseamna pentru ei un cosmar sustinut de actualii guvernanti: de la Elena Undrea si Emil Boc la Anca Boagiu si Traian Basescu. Iar cosmarul reprezinta salarii mici si insuficiente unei subzistente, daramite unui trai decent, tupeul afisat fara nerusinare de catre conducatorii tarii, lipsa spitalelor, a scolilor si a sigurantei publice.

Reformele politicienilor au fost doar vorbe; pentru invatamant acestea au insemnat reorganizarea anului scolar si nicidecum imbunatatirea calitatii educatiei, domeniu vital modernizarii si cresterii puterii unui stat; pentru transporturi a semnificat alocare de fonduri si lipsa de drumuri; pentru sanatate a reprezentat diminuarea numarului de spitale si nu depolitizarea acestora. Iar la baza acestora sta setea de bani si foamea de putere transpusa in umilinta oamenilor.

Tupeul, nesimtirea, nepasarea si prostia conducatorilor, de la presedinte si premier la primari si ministrii, contureaza tabloul trist al prezentei Romanii si schiteaza sumbrul viitor care ne asteapta.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s