Important

Constitutio, -onis Modificatio, – onis

               O noua zi, o noua modificare, o noua iritare a opozitiei, o veche abordare politica. Traian Basescu a facut o prima si inteligenta mutare pe tabla de sah a scenei politice interne avand patru directii de actiune: prima vizeaza abaterea de la alte subiecte care ii ameninta din nou imaginea si „afacerile”, a doua urmareste aburirea populatiei si, mizand pe prostia umana regasita din belsug in tarisoara noastra, castigarea urmatoarelor alegeri; a treia are in vedere instaurarea unei suprematii totalitare asupra statului, posibil ulterior cu crearea si dezvoltarea unui cult ideologic al personalitatii, iar ce-a de-a patra lanseaza un mesaj subtil catre adversarii si chiar asa-zisii parteneri cum ca <el este intangibil, iar ei sunt vulnerabili si depind de el>.

Astfel, propunerea modificarii constitutiei, prin recladirea partiala a structurii si a compozitiei sale,  pregateste terenul de polemica din spatiul media, contureaza baza strategiei de campanie pentru 2012 si deturnarea atentiei, cel putin pe scurta durata, de la prioritatile romanilor.

                  Din perspectiva logicii, a unui bagaj minimal de informatii juridice si cu ajutorul textului Constitutiei, ca cetatean normal iti poti face o imagine destul de clara a imaginii de ansamblu. Numai daca stai sa te gandesti la afirmatia lui Traian Basescu conform careia politizarea Consiliului Superior al Magistraturii este diminuata prin simpla renuntare a presedintelui Romaniei de a mai prezida lucrarile acestei institutii, realizezi ca intreaga orchestrare este doar un artificiu de imagine. La aceasta se adauga pastrarea imunitatii doar pentru presedinte, prelungirea retinerii fara mandat de la 24 la 48 de ore, reglementarea deficitului bugetar si motivarea imprumuturilor externe prin Constitutie (n.m. de parca nu este de la sine inteles sau nu se poate realiza prin programe si obiective economice guvernamentale).

                   In orice caz, scena media se va inflama pe buna dreptate, va sapa pentru mai multe informatii, va face corelatii, analize, dar, in final, populatia va decide importanta acestei „mutari” la urmatoarele alegeri.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s