Important

Nesimtire, nesimtire, acra nesimtire

Tocmai l-am auzit pe un reprezentant al puterii ca oamenii ar trebui sa aiba un venit decent pentru a trai si nu sa ii ajute ceilalti oameni. Dragut, nu? Poate ca ar trebuie sa faca ei ceva in plus si nu sa pupe in fund pe cei care ii finanteaza. Sa se apuce de treaba sau sa plece ca m-am saturat sa nu am nicio optiune pentru prezent, de viitor nici nu mai vorbesc. Sistematizarea sistemului se face simtita din ce in ce mai mult in lume, insa, in unele tari, se mai incearca, de ochii lumii,  pastrarea „demnitatii” umane in acest proces. Cum la noi nu plateste nimeni ( ma refer la cei sus-pusi, nu la indivizii comuni) si nu mai exista niciun strop de patriotism in venele conducatorilor, demnitatea oamenilor este chiar insignificanta.

Am mai auzit tot acum la Antena 3 ca guvernul o sa le dea profesorilor doar 5% din drepturile castigate in instanta. Tocmai vorbeam de deminitate… Credeti ca o s-o gasim prin lipsa locurilor de munca, prin spitalele ramase, prin lipsa medicamentelor sau marirea preturilor la tot ce exista pe piata romaneasca ? Poate este undeva prin sistemul de educatie, prin noua lege care va distruge identitar si la nivelul eficientei urmatoarele generatii de invatacei. Poate gasim demnitatea sau interesul prin salariile si pensiile mici (daca se poate sa muncim fara sa fim platiti ar fi exceptional pentru toti angajatorii), prin taxele i impozitele sufocante, prin lipsa infrastructurii energetice, rutiere, prin gradinitele si locurile de parcare care lipsesc si prin lipsa multor altor necesitati decente.

Probabil ca „lipsa” este cuvantul cheie: lipsa demnitatii si a vointei de a face ceva bun. Poate gasiti aceste lipsuri in viata de apoi, pentru ca voi si cu mine nu aveti sanse in viata aceasta.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s