Important

Tampiti scoliti vs marinari jucatori

Este stiut si clar: la noi lipseste politica. Politicienii romani nu stiu si nu fac politica. Sunt niste copii mari cu jucarii periculoase care se alearga unii pe altii si care fac intotdeauna ce vor si asta din vina noastra. Cu pretul inchisorii si al blamarii eterne i-as impusca de doua ori; sa urc eu bolovanul precum Sisif, dar macar sa stiu ca distrug tot si las un gol ce poate fi umplut de oameni carora le pasa – atatia cat mai exista in aceasta tara.

M-am saturat si ne-am saturat de toti cei care nu vor decat sa fure si care, atunci cand ciolanul se termina, pleaca precum triburile razboinice catre alte bogatii pe care sa le praduiasca; si, in urma, lasa acelasi pustiu, aceeasi saracie, aceeasi umilinta pe care le-au adus si cultivat aici.

M-am saturat si ne-am saturat de prosti cu diplome straine, cu studii la Universitati prestigioase care habar nu au avut ca vine criza (nu ca le-ar fi pasat) si care, sub presiunea FMI si a altor institutii internationale, incearca sa incropeasca cateva masuri care sa ne scoata din criza economica (desi Romania se afla de mult timp in diverse crize), desi Marele Sef, Traian Basescu, ne-a spus de la bun inceput ca nu are de gand sa ne scoata din criza economica. Bineinteles, el este mult prea ocupat cu temuta amenintare la adresa securitatii, presa, vesnic manipulata de moguli; si uite asa, Basescu forteaza serviciile de securitate sa ia „masuri adecvate”, deviindu-le de la ceea ce ar fi trebuit ele sa faca. Mai nou stim si de taxarea drepturilor de autor – o eficienta masura sa suprimi fragila patura de intelectuali (actori, muzicieni, jurnalisti, freelanceri etc.)

Si uite asa se creeaza si se implementeaza marile masuri anticriza. SI, pedaland pe o bicicleta fara lanturi sau, mai bine zis, sugand de la tata vacii, competentul Guvernator al BNR, Mugur Isarescu in persoana, se fofileaza si paseste ca o domnisoara in jurul Marelui Sef, facand incantatii si pe alocuri, de fatada, contazicand timid masurile guvernului. Poate ca ar fi mai bine sa plece cu totii daca tot spun ca asta este tot ce pot face pentru ca ne-am saturat cu totii sa fim sugrumati si umiliti. Este CRIMA! Crima si exterminare in masa a propriei populatii. Si oamenii inceaca sa evadeze, desi nu toti au posibilitatea aceasta, sa fuga in strainatate la munca sau la perfectionare ca sa aiba o sansa adevarata si nu o iluzie. Dar se vor intoarce acesti oameni in tara ca sa schimbe ceva? Vor putea oare sa faca acest lucru?

Dar toate acestea nu conteaza pentru ca scoala scoate tampiti si de ei suntem satui; asa ca nu mai avem nevoie de scoala. Deci, eu spun sa le inchidem, sa terminam cu profesia de profesor si sa le facem viata si servicul mult mai usoare dragilor nostri politicieni care s-ar bucura sa fie in tara numai prosti pentru ca acestai inghit multe si zic „asta e”. daca ma intrebati pe mine, poporul roman este un mare prost si deci, isi merita soarta; imi pare rau de cei putini carora le pasa de Romania, dar si de cei care sunt valorile si atuurile noastre.

Despre invatamant se plag multi: politicieni, studenti, elevi, profesori, parinti. Dar situatia este de o logica simpla:

1.  sistemul este compus si din profesori; ca sa devina profesori trebuie sa dea examen. Daca la examen vin oameni nepregatiti si sunt admisi atunci calitatea este scazuta;

2. salariile sunt mici (un debutanat are 600 RON salariu) si oamenii competenti nu vin sa profeseze pentru un astel de venit, tinand cont de greutatea serviciului, pentru ca, sa fim seriosi, nu este usor sa faci o educatie, mai ales daca respectivul profesor se va implica in ceea ce face pentru ca este motivat si financia. Asadar, calitatea este scazuta;

3.  reforma invatamantului inseamna pentru politicieni modificarea modului in are se dau examene si a momentului in acre acestea se sustin; in plus, politizarea este vizibil prezenta. Personal as propune ca directorii si decanii institutiilor de invatamant sa fie alesi prin examen si nu sa fie numiti de cine stie cine;

4.  o alta problema este lipsa continuitatii programelor eficiente; pe scurt, o noua guvernare, o noua atitudine;

5.  alte deficiente ar fi lipsa oamenilor competenti, lipsa viziunii; proasta setare a prioritatilor si neadaptarea programei scolare la cerintele prezentului, ca sa nu mai vorbim de multe alte probelme cu care se confrunta zonele rurale.

Dar nu-i nimic, Marele Sef vegheaza, alaturi de Spirite, tribul de tampitit si prosti. Asa a facut acum 20 de ani, asa face si acum. cel mai bine ascultati cantecul Adei Milea, „Ceausescu n-a murit”. Il aveti aici:

Ceausescu vs Basescu

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s